Zepie

Zepie
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

‘Zepie? Wie heet er nou Zepie?’

Zepie is op de vlucht voor een meisje. Daarom verstopt hij zich in de grootste wasmachine van zijn vaders wasserette. Hij doet het deurtje dicht
KLIK –
en dan gebeurt er iets geks:
de wasmachine begint zomaar te draaien! Al gauw weet hij niet meer wat boven en onder is.
Als het draaien eindelijk stopt, wordt Zepie opgewacht door een rat in een zwembroek. Waar is hij terecht gekomen?

In drie woorden

Herkenbaar, grappig en origineel

In meer woorden

Wie heet er nou Zepie? Dat is wat iedereen zich afvraagt. Maar Zacharias weet niet beter dan dat iedereen hem Zepie noemt. Samen met zijn vader en zijn kat Biotex woont hij boven de wasserette. In de wasserette geldt één regel: Wat je ook doet, sluit nooit het deurtje van de grootste en oudste wasmachine als je daar nog in zit. En toch is dat precies wat Zepie doet als hij achterna wordt gezeten door Milou, het meisje op wie hij stiekem verliefd is. Maar wat er dan gebeurt, dat gelooft niemand!

Zepie is onderdeel van de serie Tijgerlezen, een serie kinderboeken die worden geschreven met als doel om kinderen meer leesplezier te bieden. Er wordt rekening gehouden met de beginnende lezers zonder rekening te houden met de criteria rondom de verschillende AVI-niveaus. Ook in dit boek is gebruik gemaakt van een ietwat groter lettertype en korte zinnen. De afwisseling van tekst en de vrolijk gekleurde illustraties van Georgien Overwater maken dit een fijn boek voor jonge lezers.

Het verhaal kent spanning, humor en liefde. Zepie is stiekem verliefd op Milou, maar wil daar zelf niets van weten. Hij voetbalt liever met zijn vrienden op het veld als zijn vader opnieuw geen tijd voor hem heeft. Sinds de oma van Zepie is overleden maakt zijn vader overuren in de wasserette, Zepie mist zijn oma enorm.

Voor een ieder die stiekem wel eens een beetje verliefd is, vanaf zeven jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *