Zes seconden: de afrekening

‘Als je wil, kan ik je laten deelnemen aan zes seconden. Maar haak je af, dan kan ik je niet redden.’

Het is een jaar nadat de illegale feesten in Westerveen werden gehouden. Tess, Nina, Lars en Jordy kennen alleen de wilde verhalen over de Afrekening, omdat ze nog te jong waren voor een uitnodiging. Wanneer ze horen dat er aan de rand van het dorp een voormalige gevangenis op de lijst voor de sloop staat, besluiten ze eenmalig het Feest nieuw leven in te blazen. Maar dan komt de originele organisatie het Feest verstoren.

In drie woorden

Spannend, mysterieus, pageturner

In meer woorden

Dit boek is een vervolg op het boek Zes seconden. Daarin heb je kunnen lezen dat er op een feest de Afrekening zou plaatsvinden. Dit is een spel dat wordt gespeeld door 10 personen die een hazenmasker dragen. Om beurten gooien ze geld naar de grond, totdat één van hen de verleiding niet kan verstaan en een poging doet om het geld op te rapen. De andere negen deelnemers mogen diegene precies zes seconden lang in elkaar slaan of trappen. In dit deel lees je over Tess, Nina, Lars en Jordy. Zij kennen de verhalen wel over de Afrekening, maar hebben er nooit mee te maken gehad, omdat ze er nog te jong voor waren. Zij spelen het spel zes seconden, waarbij ze elkaar opdrachten geven die ze precies zes seconden vol moeten houden. Zoals je hoofd in een glasbak steken. De uitvoering van de opdrachten wordt gefilmd en gepost op een besloten YouTube kanaal. Daarmee verzamel je likes. Wanneer je een opdracht weigert, lig je uit het spel. De opdrachten duren precies zes seconden, omdat de Afrekening ook zo lang had geduurd.

Nadat bekend werd dat er illegale feesten werden georganiseerd en dat jongeren zich vrijwillig in elkaar lieten trappen voor geld, namen ouders strenge maatregelen. Een tijdje werkten deze maatregelen, en de illegale feesten en de Afrekening werden verleden tijd. Totdat er meldingen binnenkwamen bij de politie van mensen die zeiden dat ze ’s avonds ingesloten werden door gemaskerde mensen in zwarte kleding. Deze aanvallen duurden precies… zes seconden. Lars wordt op een avond ook aangevallen, hij houdt er een gescheurde oorlel aan over. De vrienden waren van plan om zelf een feest te geven, met een Afrekening. Is het verstandig om dit door te laten gaan?

Geloof me, als je  eenmaal in dit boek begint, kun je niet meer stoppen met lezen. Het boek telt 190 bladzijdes, dus je hebt het zo uit. Het is filmisch geschreven, je ziet het verhaal voor je ogen gebeuren. Een heerlijk boek voor iedereen vanaf 14 jaar die houdt van een spannend verhaal.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *