Zeus

Soms hebben de mensen op aarde een probleem. Dan roept Zeus alle goden bij zich. Hij zegt: “Kom. We lossen dit op!”

Ontdek de grootste klassiekers uit de Griekse mythologie in eenvoudige taal. Ga mee op avontuur met goden, godinnen en helden en laat je onderdompelen in een wereld vol fantasie, magie en heldendom.

In drie woorden

Aantrekkelijk, avontuurlijk, grappig

In meer woorden

Uitgever de Eenhoorn heeft sinds kort een boekenserie voor beginnende lezers over Griekse mythen. Griekse mythologie is het geheel van Oud-Griekse mythen en sagen. Dit zijn verhalen over goden, halfgoden en het contact tussen goden en mensen. En vandaag de dag nog steeds reuze interessant. Eerder tipten we het deel over Hercules en die over Theseus en de Minotaurus.

Aan het begin van het boekje wordt uitgelegd wie Zeus, Hera, Athena, Hermes en de cyclopen zijn, zodat je het verhaal goed kunt volgen. Je kunt Zeus herkennen aan de bliksemschichten die hij bij zich draagt (die hij van de cyclopen heeft gekregen). De cyclopen worden verder in het boek afgebeeld met een pictogram. Dat maakt het lezen gemakkelijker.

De illustraties zien er niet alleen mooi uit, ze verduidelijken ook de tekst. Het boekje is geschreven op Avi-m4 niveau, dus deze serie is goed te gebruiken in de groepen 3 en 4, maar ook voor de oudere lezers met een beperkte leesvaardigheid is deze serie interessant.

Voor jongens en meiden vanaf 7 jaar die van mooie mythische verhalen houden.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *