ZigZag voertuigen

Zigzag voertuigen
Categorieën: , ,
Author:
Publisher:


Een zoekboek van wel 2 meter breed!

Zie je Willem de Wolf in de brandweerwagen?
Of Pablo de Pinguïn in een vorkheftruck?
En Kiki Konijn in haar racewagen?

En nog veel meer leuke zoekopdrachten in dit twee meter brede kijk- en zoekboek met een gigantische verzameling voertuigen: van eenwieler tot limousine, van ambulance tot vuilniswagen.

In drie woorden

Zoekboek, kleurrijk, uniek

In meer woorden

Wauw! Dat is het eerste wat in je opkomt als je dit boek in handen krijgt. Als je dit harmonicaboek uitklapt is het wel twee meter lang! Zo’n harmonicaboek noem je overigens een leporello.

De ene kant van het boek staat boordevol met getekende voertuigen en straten. De illustraties spelen zich af op de boerderij, de racebaan, op een bouwterrein en in de stad. Er is enorm veel te zien. Je kijkt echt je ogen uit. Er zijn allerlei verschillende voertuigen te vinden in het boek, je kunt het zo gek niet bedenken. Bussen, taxi’s, schoolbussen, ijscowagens, vuilniswagens, racewagens en nog veel meer.

Op de achterzijde van het boek vind je stukjes tekst om voor te lezen en allerlei weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat een grote bulldozer ongeveer evenveel weegt als acht olifanten? Of dat het allersnelste auto 1227,985 km/uur ging? Dat is bijna twee keer zo snel als een vliegtuig. Op de achterkant vind je zoekopdrachten die je je kind kan geven als hij/zij het boek bekijkt. Ook staan er op deze pagina’s vragen die je kan stellen bij het bekijken van het boek. Hoe zou jouw voertuig eruit zien waarmee je op vakantie gaat? Of, als je zelf een gebouw zou mogen bouwen, wat zou je dan kiezen? Deze vragen nodigen uit om zelf na te denken en spreken de creativiteit van het kind aan.

Je zult zien dat je kind het boek op de grond zet en er op de grond voor zal gaan liggen. Het zal telkens nieuwe dingen ontdekken. Ga gerust er eens naast liggen en geef je kind de zoekopdrachten. Kan hij/zij de voertuigen vinden?

Geschikt voor speurneuzen vanaf 2 jaar oud.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *