Zo komt er water uit de kraan

Duik in dit boek en ontdek hoe deze huishoudelijke apparaten werken!

Hoe werkt een kraan? En hoe blijft het eigenlijk koel in de koelkast? Door middel van grappige korte verhalen en gedetailleerde technische tekeningen met uitleg komen kinderen in dit boek alles te weten over voorwerpen die ze iedere dag zien of gebruiken.

In drie woorden

Technisch, informatief en herkenbaar

In meer woorden

Kijk eens goed om je heen. Vraag jij je wel eens af hoe die apparaten bij jou thuis werken? In dit boek ontdek je hoe er water uit de kraan komt, hoe een stofzuiger, wasmachine en wc werkt. Ook leer je waarom het koud blijft in de koelkast en hoe een deurslot werkt.

Ieder nieuw hoofdstuk begint met een grappig kort verhaal waarin het direct duidelijk wordt over welk apparaat of mechanisme je iets gaat leren. Na het verhaal volgen twee informatieve pagina’s met duidelijke technische tekeningen. De tekst bij de tekeningen legt in begrijpelijke taal uit hoe het werkt. De apparaten en mechanismen in het boek zijn herkenbaar voor jonge kinderen. Iedereen heeft ze tegenwoordig in huis.

Achterin het boek vind je nog een pagina met een quiz om te kijken of je tijdens het (voor)lezen goed hebt opgelet. Als je het antwoord op een vraag niet meer weet, kun je gemakkelijk even terugbladeren. Daarnaast vind je ook nog een pagina waar je het spel Zoek de verschillen kunt spelen. En in het hele boek kun je op iedere pagina een muis in een rood-wit gestreept truitje vinden. Zie jij hem?

Een herkenbaar en informatief boek om spelenderwijs de techniek in en rondom het huis te ontdekken. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *