Zo lief als de dood

Zo lief als de dood
Categorieën: ,
Publisher:

Ademen, gewoon rustig blijven ademen…

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er één die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is…

Het bloedstollende vervolg op Moordgids voor lieve meisjes Moordgids voor lieve meisjes – Kinderboekenjournaal en Lief meisje, kwaad bloed Lief meisje, kwaad bloed – Kinderboekenjournaal.

In drie woorden

Meeslepend, stalken, anders

In meer woorden

Dit boek is het laatste deel van de trilogie rondom het personage Pip. Het verhaal borduurt voort op de vorige twee boeken, het is dan ook raadzaam die eerst te lezen alvorens in dit derde deel te beginnen. Ondanks dat de schrijfster behoorlijk de tijd neemt om je geheugen op te frissen is het af en toe lastig om weer helemaal in het verhaal te komen. Maar als het eenmaal zover is, dan gaan alle remmen los en verlies je je zelf in de problemen en de daarmee gepaard gaande spanningen waar Pip mee te kampen krijgt. Ze wordt gestalkt, krijgt weinig tot geen hulp van de politie en staat er dus zogezegd weer eens min of meer alleen voor. De spanning wordt behoorlijk opgebouwd doordat er een reeks incidenten plaats vindt waarvan Pip vermoedt dat ze iets met haar stalker te maken hebben. Ze heeft ook een vermoeden uit welke hoek het gevaar afkomstig is maar zekerheid hierover ontbreekt. En dan doet Pip wat ze altijd doet: ze gaat de confrontatie aan en is vast van plan de stalker te ontmaskeren. Als lezer word je meegenomen in de gedachtengang en stappen van Pip. Uiteindelijk komt ze in een beklemmende, moordend spannende situatie terecht . En als je dan denkt dat de climax/oplossing daar is vindt er alweer een onverwachte verandering plaats, die maakt dat alles weer even eng en uitzichtloos lijkt als in het begin. Pips vermeende oplossing om slechteriken te laten krijgen wat ze toekomt, maakt haar in dit boek qua karakter anders dan in de twee voorgaande…

Het boek is opgesplitst in twee delen, aangekomen bij deel 2 zijn er dingen opgehelderd en vindt er als gevolg daarvan weer een reeks onverwachte gebeurtenissen plaats. Niet allemaal even geloofwaardig maar wel erg spannend! Bij alles wat ze doet heeft Pip steeds veel steun van haar geliefde Ravi. Haar ouders en broertje probeert ze te sparen en op haar vriendinnen is ze zuinig. Tot zover is er niks veranderd rondom haar persoon en situatie. Maar Pip is ook getraumatiseerd, bang en wraakzuchtig. Hierdoor wordt het verhaal meeslepender en af en toe behoorlijk huiveringwekkend. De mate waarin gruwelijke details kenbaar gemaakt worden is in dit boek heftiger dan in deel 1 en 2. Opvallend daarbij is dat Pip, intelligent als ze is, tot soms wel hele rare gedachtenspinsels komt.

Er staan enkele plaatjes in het boek, meestal zijn dat afbeeldingen van computerbestanden en tekens van de stalker die zo probeert Pip te intimideren en bang te maken. De tape van de cover komt terug in de pagina-hoeken van elk nieuw hoofdstuk. Er is een fijn lettertype gebruikt waardoor het boek vlot leesbaar is. Een dikke pil is het wel, 525 bladzijdes. Maar met al die spanning ben je er toch zo doorheen.

Een spannende thriller voor Young Adults.  Vertaald uit het Engels. Oorspronkelijke titel: ‘As good as dead’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *