Zo praat je met een tijger… en andere dieren

Zo praat je met een tijger... en andere dieren
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Wil jij kunnen praten met een tijger, babbelen met een buidelrat of kletsen met een kolibrie?’

In dit boek ontdek je hoe meer dan 100 dieren elkaar van alles kunnen vertellen. Van vissen die scheten laten en sidderalen die schokken tot vuurvliegjes die flitsen – in de natuur wordt gecommuniceerd op manieren die je fantasie te boven gaan!

In drie woorden

Informatief, divers en beeldend

In meer woorden

Heb jij altijd al willen weten hoe tijgers communiceren met elkaar of waarom je nooit gele sneeuw moet eten? En weet jij waarom flamingo’s opeens beginnen te ‘dansen’? Dit boek staat boordevol informatie over de communicatie van meer dan 100 verschillende dieren. Van dieren dichtbij huis, zoals honden en bijen tot dieren heel ver weg zoals giraffen en witte haaien. Je vindt ze allemaal in dit leerzame boek.

Het boek is opgedeeld in vier hoofdstukken: uiterlijk, geluiden, geuren & smaken en elektriciteit & aanraking. In ieder hoofdstuk worden dieren beschreven die op een speciale manier communiceren. In het hoofdstuk uiterlijk staat bijvoorbeeld informatie over bijen. En in het hoofdstuk geuren en smaken leer je waarom nijlpaarden spetteren met hun poep. Verdeeld over de pagina staan verschillende dieren centraal. Het is erg overzichtelijk vormgegeven. Ieder dier heeft een eigen kader met daarbij een eigen illustratie. Dit leest erg prettig.

De illustraties zijn verhelderend en beslaan de gehele pagina. Ze verduidelijken wat er in de tekst gezegd wordt. Hierdoor heeft de lezer direct een goed beeld bij de soms bizarre vormen van communiceren. De tekst en illustraties zijn goed in balans. Het is een prachtig geheel geworden.

Een prachtig, informatief boek boordevol interessante weetjes over de communicatie van dieren dichtbij en ver weg. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *