Zo trots als een pauw

Zo trots als een pauw
Categorieën: ,

Een mooi uiterlijk of een prachtig innerlijk? Wat een dilemma.

Pauw Pol heeft niet in de gaten dat hij een prachtige staart heeft. Zijn vrienden zien dat wél. ‘Als ik ook maar één zo’n veer zou hebben, zou ik de gelukkigste haas zijn die er bestaat,’ zucht Hop de haas. Als de bescheiden Pol eenmaal doorheeft hoe blij hij anderen kan maken met een veer uit zijn pauwenstaart, deelt hij ze uit aan wie ze maar wil hebben. Tot alleen nog de allerlaatste veer uit zijn kale achterwerk steekt…

In drie woorden

aandoenlijk, leerzaam en inspirerend

In meer woorden

Wat ziet de kaft van dit prentenboek er prachtig uit. Joke Eikenaar schreef en illustreerde dit bijzondere boek. De heldere kleuren, fascinerende pauwenveren en glimmende letters in een zilverfolie trekken je ogen meteen naar deze kaft toe. Mooier kan bijna niet! De trotsheid van pauw spat bijna de voorkant van dit boek af en komt bijna arrogant over. Toch begint dit boek anders dan ik had verwacht…

Het boek blijkt namelijk niet over één, maar over twee pauwen te gaan. De hoofdpersoon uit dit boek, de pauw Pol, ziet een andere pauw (Pip) verwaand langslopen. Pol is een beetje jaloers op de prachtige veren van Pip, tot hij erachter komt dat hij zelf ook zo’n mooie bos heeft. Pol gaat anders om met zijn verenkleed dan Pip.Hij merkt namelijk hoe blij hij wordt wanneer hij andere dieren een veer geeft. Hij deelt zijn veren uit aan wie ze maar wil hebben.

‘Straks hou je geen veren meer over, ‘ waarschuwen de andere dieren. Pol zit er niet mee. Hij heeft veel liever vrienden dan veren. Hij ziet zijn veren zelf toch niet. En zo ontdekt ook pauw Pip dat schoonheid niet van buiten zit, maar diep van binnen. En zijn vrienden lossen het probleem van zijn blote achterwerk al heel snel op een originele manier op.

Wat staan er ook prachtige illustraties in dit prentenboek. Het lijkt wel of je de structuur van aquarelpapier nog ziet. Zelfs potloodlijnen lijken nog zichtbaar en je ziet dat ze ingekleurd zijn met aquarelverf. Een meesterwerkje om te zien, met een prachtige boodschap! Ik ben fan van pauw Pol.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *