Zo voelt dat

Zo voelt dat
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Hoe voelt het om een waterval te zijn, of een luie stoel, of een moeilijke som?’

Achter alledaagse dingen gaat een wereld van emoties schuil. Een waterval is luidruchtig, een luie stoel hoeft niet veel te doen, hoeft alleen maar iets te zijn en een moeilijke som is de schrik van elke rekenles. Bette Westera maakt emoties bespreekbaar aan de hand van dingen, hoe origineel.

In drie woorden

Humoristisch, poëtisch en origineel

In meer woorden

Je hebt het misschien niet meteen in de gaten, maar achter alledaagse dingen gaat een wereld van gevoel schuil. Hoe is het om een donderbui te zijn? Of een fopspeen, of een afgedankte jas? In deze prachtige gedichtenbundel vind je 40 gedichten met de emoties van dingen die je om je heen kunt vinden.

De gedichten in deze bundel zijn genummerd en gemakkelijk terug te vinden in de overzichtelijke inhoudsopgave voor in het boek. Ieder gedicht heeft zijn eigen pagina. De illustratie vult de hele pagina. Als je goed kijkt kun je in iedere illustratie menselijke kenmerken ontdekken in het ding dat centraal staat op die pagina. Zo heeft het cadeau handjes en de bezem heeft een gezicht gekregen.

Bette Westera en Sylvia Weve vormen een gouden duo. Ze vielen al meerdere keren in de prijzen. Van Gouden Griffels en Penselen tot de Woutertje Pieterse Prijs, van de Max Velthuijs Prijs tot de Boekenleeuw, hun werk gaat aan niemand voorbij. In dit boek maken ze emoties van doodgewone dingen voelbaar. Met gedichten zoals we van dit duo gewend zijn: met verve, humor en veel gevoel. Ze laten je op een andere manier naar de wereld om je heen kijken. De gedichten zijn op rijm geschreven en hebben een fijn ritme. Dit maakt het voorlezen ervan erg prettig.

Een prachtige bundel vol humor en emoties om keer op keer van te genieten. Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *