Zootje ongeregeld

Zootje ongeregeld
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

Kunnen Tore en haar familie voorkomen dat Olle bij hen wordt weggehaald?

Tore woont met haar enorme familie in een groot, rommelig huis: het is er altijd druk en gezellig! Maar haar klasgenootjes vinden het maar raar bij haar thuis en er komt nooit iemand spelen. Daarom besluit Tore het huis op te ruimen en een feest te geven, zodat iedereen kan zien hoe fijn het er is. Ze begint met het leeghalen van een grote kast vol oud papier en ze brengt alles naar de container bij school. Opgeruimd staat netjes! Maar dan staat er opeens een vrouw van KindZorg voor de deur. Ze wil de adoptiepapieren zien van haar broertje Olle. Oeps… Lagen die niet in de kast die Tore net heeft opgeruimd?

In drie woorden

Humor, meelevend, spanning

In meer woorden

“MIJN FAMILIE IS HEEL GEWOON!” brult Tore. Maar… oké, heel misschien is haar familie toch niet zo gewoon maar juist groot en chaotisch. Inmiddels is ze de tel van het aantal familieleden kwijtgeraakt en bovendien verandert het ook nog weleens. Telt een baby in de buik ook en hun pony Maxima? Toen ze op vakantie waren kwam Olle ineens aanlopen. Ze hingen briefjes op, maar er kwam geen reactie. En sindsdien is hij het broertje van Tore. Tore wil graag laten zien hoe fijn het bij hen thuis is, dus ze besluit een feest te geven. Maar met zoveel mensen in één huis is het wel een beetje een rommel. Dus… opruimen! En dan is daar ineens mevrouw Boetegesel, van KindZorg. Ze wil de officiële adoptiepapier van Olle zien, anders… gaat ze hem meenemen. 

Zootje ongeregeld zit vol humor maar ook spanning. Want hoe gaan Tore en haar familie het voor elkaar krijgen om Olle bij hen te houden? Lukt het ze om op tijd de papieren weer terug te vinden? Door deze afwisseling wil je blijven lezen en is het ontzettend moeilijk om te stoppen. De tekst is op een begrijpelijke manier geschreven, maar het is wel eens opletten welk familielid iets zegt, het zijn er nogal wat. Het mooie aan dit verhaal is, dat je er veel van opsteekt. Het gaat niet alleen over adopteren maar ook over actie voeren. Wat is dat, waarom doe je dat en hoe doe je dat? 

     

Iris Boter is geen onbekende naam in de kinderboekenwereld. Ze is zowel schrijfster als illustrator en je kunt haar kennen van de Zoete Zusjes en de Juf Braaksel-serie. De zwart-wit illustraties in het boek zijn speels en wisselen elkaar af qua grootte. De tekst is al heel erg beeldend, maar wordt versterkt door de illustraties. In het huis van Tore hangen allerlei bordjes met spreuken erop zoals; “In dit huis eten we met z’n allen. Of het nu brood is of soep met ballen.”. Doordat deze ook getekend zijn in een lijst, trekken zijn meteen de aandacht op de pagina. 

Voor iedereen vanaf 8 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *