Zwartbessie

‘Ik ben een zwarte kip, hoera, met zwarte spikkeltjes.’

Zwartbessie wil niet net als alle andere kippen zijn. Nee, ze zou spikkels willen hebben en bijzonder zijn. Maar de andere kippen lachen haar uit en daar wordt Zwartbessie heel treurig van. Hoe kan ze bewijzen dat ze echt bijzonder is?

In drie woorden

Humoristisch, bijzonder en identificatie

In meer woorden

Zwartbessie is niet zomaar een zwarte kip. Nee ze is een zwarte kip met zwarte spikkeltjes. Daar is ze heel trots op. Ze laat ze het liefst aan iedereen zien. Maar de andere kippen in haar ren lachen haar uit. Daar wordt Zwartbessie ontzettend verdrietig van. Ze eet niet meer, ze drinkt niet meer en ze legt ook geen eieren. Komt het ooit nog goed met Zwartbessie?

Misschien ken je Zwartbessie wel uit een eerder verschenen verzamelbundel van Annie M.G. Schmidt. Nu heeft Zwartbessie haar eigen boek gekregen. Annemarie van Haeringen maakte dit vrolijke prentenboek van deze klassieker over een depressieve kip. De veelzeggende illustraties geven het verhaal sfeer. De ene pagina heeft een vrolijke kleur, waar de andere wit zijn gelaten. De verhouding tussen de illustraties en de tekst is goed in balans.

Het boek is volledig op rijm geschreven. Het ritme van de regels loopt goed, waardoor het verhaal fijn voorleest. Het is een mooi verhaal, af en toe met een knipoog, over een mooie kip die bijzonder gevonden wil worden. En als het om de meest bijzonderste kip gaat, staat wat ons betreft Zwartbessie met stip op nummer 1.

Een vrolijk prentenboek voor bijzondere en unieke kinderen vanaf 4 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *