Zwerm

Zwerm
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

Anaya haalde een sleutelbos uit haar zak en zocht gejaagd naar de goede sleutel. Ze fronste haar wenkbrauwen.
“Wat is er?” vroeg hij.
“Ik weet niet welke het is…”
Ze probeerde een kleine sleutel in het slot van de lift te steken.
Hij paste niet.
Angstig keek Seth om naar de gang. Er waren nog geen bewakers.
Maar dat zou niet lang meer duren met dat blèrende alarm.

Eerst bracht de regen dodelijke planten naar de aarde. Maar wat er met de volgende bui neerkomt, is nóg gevaarlijker: overal zijn opeens gigantische muggen, monsterlijke wormen en talloze andere bizarre insecten.

Seth, Petra en Anaya zitten ondertussen opgesloten in een geheim onderzoekscentrum.
Voor het eerst ontmoeten ze andere tieners die ook immuun zijn voor de aanvallen van de planten en insecten. Met lichamen die óók een mysterieuze verandering doormaken…

In drie woorden

Spannend, mysterieus, meeslepend

In meer woorden

Zwerm is het langverwachte vervolg op Woeker. En het verhaal gaat dan ook direct verder, waar deel één is geëindigd. Hierdoor zit je meteen weer in het verhaal en is het best lastig om het boek opzij te leggen. Seth, Petra en Anaya zijn opgesloten in het onderzoekscentrum. En al heel snel is het voor de lezer duidelijk dat dit niet voor niets is. De jongeren zelf krijgen ook hun twijfels en ontdekken al snel dat er nog meer vreemde dingen gebeuren. Zo kunnen ze opeens met elkaar communiceren, zonder te praten. Hun lichamen blijven maar veranderen en laat dat nou net de reden zijn dat zij in het onderzoekscentrum zitten… lukt het ze om dit tegen te houden of zelf te ontsnappen?

Zoals gezegd is Zwerm het tweede deel van een trilogie, maar het avontuur is absoluut niet minder. Vanaf moment één word je in het verhaal gezogen, leef je met de jongeren mee en wil je doorlezen na de laatste bladzijde. In ieder hoofdstuk komen drie logo’s naar voren, zodat je als lezer weet wie je gaat volgen: Seth, Anaya of Petra. Dit maakt het overzichtelijk, omdat er veel namen en wezens in het boek voorkomen. Door de uitgebreide beschrijvingen, kun jij je als lezer een goed beeld vormen van de jongeren, de buitenwereld en het onderzoekscentrum. Woorden als cryptogenen en afkortingen zoals G7 worden duidelijk uitgelegd. 

     

Ben je nieuwsgierig geworden? Zwerm is te lezen voor iedereen vanaf 13 jaar. Het deel is los te lezen van deel 1, maar ik zou je aanraden om wel deel 1 te lezen. 

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *