Rikki

Rikki
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

Er bestaan dikke konijnen en dunne konijnen, slimme konijnen en domme konijnen, brave konijnen en stoute konijnen, jongens-konijnen en meisjes-konijnen.
En allemaal hebben ze twee lange oren.
Rikki ook, alleen …

In drie woorden

Grappig, ontroerend en herkenbaar

In meer woorden

Rikki is ook anders. Anders dan de andere konijnen, heeft hij niet twee oren die omhoog staan, maar één oor hangt naar beneden. Hij vindt dat zelf helemaal niet leuk en doet er ook alles aan om ook twee rechte oren te krijgen. Dit tot groot vermaak van zijn vrienden. Hij spalkt zijn oor, hij gaat op z’n kop hangen en verzint iets met een wortel. Elke dag zijn de andere konijnen benieuwd naar wat Rikki nu weer heeft bedacht. Op een dag laat Rikki zijn oor nakijken bij de arts. De arts geeft aan dat er niks mis is met zijn oor, het mist alleen wat stevigheid. Dan bedenkt Rikki een plan waardoor alle konijntjes een keer hetzelfde zijn…

Met dit boek laat Guido van Genechten zien dat iedereen anders is. Maar niet alleen dat, hij laat ook zien dat het juist fijn en leuk is dat iedereen anders is. En dat is een mooie boodschap en een mooie les!

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die net even anders zijn. Voor iedereen dus!