Luuk en Lotje naar school!

Luuk en Lotje naar school!
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Dag mama!’ zwaaien Luuk en Lotje

Naar school! De tweeling Luuk en Lotje heeft een leuke dag in de klas. Ze knutselen en spelen, leren en eten, maken muziek en sporten. En dan gaat de bel alweer, want een schooldag is zo voorbij!

In drie woorden

Herkenbaar, leerzaam en humoristisch

In meer woorden

Naar school gaan hoeft niet altijd spannend te zijn. Luuk en Lotje vinden het helemaal niet spannend en hebben er juist heel veel zin in. Maar al vrij vlot stuit Luuk op een probleem. Hij wil net als Lotje zijn schooltas gaan leeghalen om zijn bakje en beker op de juiste plaats in het lokaal neer te zetten, maar… zijn tas is leeg! Nou ja, eerst is het speeltijd, het is nog lang geen pauze. Maar toch denkt Luuk steeds aan zijn pauzehap. Hij maakt alvast een appeltje van klei zodat hij toch nog iets heeft. Tijdens de pauze ontdekt meester Sander dat Luuk niets mee heeft. Gelukkig heeft Luuk erg lieve vriendjes die allemaal met hem willen delen, probleem opgelost!

Dit prentenboek heeft vrolijke illustraties die de tekst verduidelijken. Het neemt je mee in een doodgewone schooldag voor de kleuter. Het boek is leerzaam en draait tevens om een herkenbare situatie. Het kan gebeuren dat een kleuter zijn lunch of pauze hap is vergeten. Dit boek laat zien dat er altijd een oplossing is, wat voor kleuters als fijne bevestiging kan dienen. Het boek kent humor, dit is zowel in de tekst als in de afbeeldingen terug te vinden. Luuk en Lotje giechelen er op los.

Een vrolijk en herkenbaar prentenboek over een dagje op school. Voor leergierige lezers vanaf 3 jaar.